Een dialoog tussen christenen, Joden en moslims; moet dat wel?

Dit bericht werd origineel als ‘Een dialoog tussen christenen, Joden en moslims; moet dat wel?’ geplaatst op http://lelij.com. Karl-Josef Kuschel Strijd om Abraham
Voor mn studie theologie rondde ik in september het vak Abrahamitische religies af en ik las daarvoor het boek Strijd om Abraham Wat Joden, christenen en moslims scheidt en bindt van Karl-Josef Kuschel. Ik had het precies over dat boek, toen ik halverwege september op Facebook mn frustratie uitte als vrijzinnig geleuter zonder vaste grond:

Bericht door Karel van der Lelij.

Ondertussen heb ik die frustratie kunnen vertalen in een stuk dat ik moest schrijven als afsluiting van het vak (dat ik bewust had uitgesteld tot na het tentamen) (integraal na te lezen in deze pdf). Kort door de bocht durf ik onder verwijzing naar de opdracht te stellen:

Kuschel heeft zijn ideaal ingelezen in de Bijbel. De onderbouwing van zijn argumenten is eenzijdig en onvoldoende. Derhalve…

Over kadmosb

kadmosb is Karel J. van der Lelij, Manager HR @TU Delft, Blogger @http://lelij.com, 4 kids, lekenfilosoof & -theoloog, politiek watcher, jongerenwerker.
Dit bericht werd geplaatst in Blog en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s